طراحی گرمایش گلخانه

گرمایش گلخانه هیدروپونیک

گرمایش از کف گلخانه

گرمایش گلخانه از موارد مهم در ایجاد و راه اندازی گلخانه های کوچک و بزرگ است. هر شخصی باید قبل از اینکه اقدام به راه اندازی گلخانه نماید این مورد را بررسی کرده و سپس با اطلاعات دقیق اقدام کند. سیستم سرمایش و گرمایش گلخانه به حدی اهمیت دارد که در صورت بی توجهی به آن می تواند به محصولات کاشته شده آسیب وارد نماید. رطوبت، دما، سرما، گرما تاثیر زیادی در رشد محصولات گلخانه ای دارند و به همین جهت نیاز است تا سیستم های گرمایشی و سرمایشی مورد توجه واقع شود. در این مقاله قصد داریم در مورد نحوه استفاده از سیستم ها، معرفی بهترین نوع سیستم و … مطالبی را ارائه کنیم. اگر شما نیز علاقه مند به این موضوع هستید در ادامه مقاله ما را همراهی کنید. در انواع گلخانه ها از تجهیزات و تاسیسات متفاوتی استفاده می‌شود که هر یک بر روی هزینه ساخت گلخانه مؤثر هستند. از این جهت شما باید با در نظر گرفتن تمام اطلاعات و کاربرد تجهیزات، بهترین آن را برای گلخانه خود انتخاب کنید. با توجه  به اهمیت این موضوع باید در این مسیر از افراد کارشناس و متخصصان باتجربه در این زمینه مشورت بگیرید.

 

آشنایی با سیستم گرمایش گلخانه ای

همان گونه که در بخش قبلی اشاره کردیم سیستم های حرارتی و سرمایشی در گلخانه اهمیت زیادی دارد. بی توجهی به این موضوع می تواند ضرر های زیادی را به شخص وارد کند. استفاده از این سیستم ها در هر منطقه با توجه به نوع آب هوایی که دارند متنوع می باشد. همچنین استفاده کردن از سیستم های گرمایشی روند کشت را در گلخانه تغییر می دهد. این بدان معنا است که شما باید با سیستم های گرمایشی آشنا باشید تا در هنگام کشت دچار مشکل نشوید. وجود گلخانه های کوچک و بزرگ باعث شده تا این سیستم ها با تنوع زیادی وارد بازار شوند. یعنی برای گلخانه های کوچک از سیستم های گرمایشی مختص به خود استفاده می شود. همچنین گلخانه های با متراژ بزرگتر نیز نیازمند سیستم گرمایشی خاصی می باشند.

کارکردی که سیستم های گرمایشی گلخانه ای دارند و تاثیراتی که در رشد محصولات و حفظ و نگهداری از آن دارد باعث شده تا هر شخصی که دارای گلخانه است به سراغ خرید بهترین و با کیفیت ترین سیستم گرمایشی باشد. برای شناخت بیشتر و انتخاب راحت تر باید قبل از هر اقدامی با انواع سیستم ها آشنا و سپس با توجه به میزان متراژ و نوع محصول و میزان حرارت مورد نیاز دستگاه و سیستم گرمایش را انتخاب کرد.

 

انواع سیستم گرمایشی گلخانه ای

گرمایش گلخانه به دلیل اهمیتی که دارد باعث شده تا شرکت های متعددی سیستم های گرمایشی متنوعی را طراحی کرده و آن را در بازار عرضه کنند که یکی از شرکت های سازنده گلخانه با برند مزرعه بکر اقدام به طراحی و تولید این سیستمها با توجه به اقلیم منطقه و نوع محصول و نوع کشت و البته سلیقه مشتری، کرده است. این سیستم ها در نحوه گرمایش گلخانه و سود پروژه و البته تضمین ثبات گرمایش در فصول مختلف تاثیر زیادی دارد به همین خاطر انتخاب یک سیستم مناسب می تواند از مشکلات بزرگ و ضضرهای بسیار جلوگیری کند.

 

1- سیستم گرمایش از کف گلخانه

اگر می خواهید از سیستم گرمایش از کف گلخانه استفاده کنید باید از دو روش زیر اقدام نمایید:

  • لوله های آبگرمکن را به صورت ردیف های منظم در کف گلخانه قرار دهید.
  • موتورخانه اصلی به وسیله بویلر راه اندازی بفرمایید.

این نوع سیستم قادر است تا رشد ریشه ها را افزایش دهد و در واقع برای گلخانه های بزرگ و تامین گرمای آن بسیار مفید و کاربردی هیتند و در گلخانه های کوچک به ندرت از این ها استفاده میشود. جهت مشاهده توضیحات تکمیلی روی سیستم گرمایش از کف گلخانه کلیک فرمایید.

 

گرمایش از کف گلخانه مزرعه بکر

 

2- هیتر گلخانه ای

این سیستم به نوعی جز قدیمی ترین و البته پرکاربردتین سیستم گرمایش گلخانه ها محسوب می شود که در گلخانه ها استفاده می شود. سوخت این نوع بخاری ها از گاز ، گازوئیل یا حتی زغال سنگ و مازوت بوده ولی در پروژه های بزرگ بازدهی کافی ندارد ولی در پروژه های زیر 5000 متر مربع مناسب است. جهت آشنایی بیشتر با این هیتر گلخانه روی کلمه آن کلیک فرمایید.

 

3- سیستم یونیت هیتلر گلخانه ای

سیستم یونیت هیتلر گلخانه ای نیاز به احتراق و مشعل ندارد. این نوع سیستم برای اینکه  سیستم گرمایشی و یا سرمایشی گلخانه را تامین کند، از لوله های مختص به این کار استفاده می کند. این لوله ها در گلخانه نصب می شود تا فرایند انتقال گرما و سرما به درستی انجام شود. در صورت نیاز به گرما پکیج فعال و مقدار دمای مورد نیاز را تولید می کند. اگر گلخانه نیاز به کاهش دما داشته باشد سیستم چیلر آماده به کار می شود. در هر حال برای اینکه دما تغییر کند، یونیت هیتلر اقدام به دمیدن هوای اطراف لوله ها کرده و به کاهش و افزایش دما کمک می کند. لازم است بدانید که این نوع سیستم با توجه به حجم و متراژ گلخانه خریداری شده و در نقاط مختلف نصب می شود.

 

4- جت هیتر گلخانه ای

جت هیتر گلخانه ای بر اساس سوخت، به سه دسته تقسیم بندی شده است. این دسته بندی باعث شده تا در هنگام خرید این سیستم کارفرما دقت کافی را داشته و محصولی را متناسب با شرایط کاری خود تهیه نماید.

جت هیتر گازی: اگر محیط شما نیاز دارد تا حداکثر 40 تا 50 درجه گرما ثابت داشته باشد استفاده از این سیستم بسیار موثر است. لازم است بدانید که به دلیل وجود این محصول در داخل گلخانه و در معرض رطوبت بودن، در طراحی بدنه آن دقت زیادی داشتند.

جت هیتر گازوئیلی: جت هیتر دارای دو مدل دودکش دار و بدون دود کش است. در ضمن به صورت ثابت و متحرک نیز می توان این سیستم گرمایشی را خریداری نمود.

مدل متحرک: مدل متحرک جت هیتر گازوئیلی بر روی زمین قرار می گیرد و باید سطح آن کاملا صاف باشد.

مدل ثابت: در مدل های ثابت، به صورت آویز و یا نصب بر روی دیوار استفاده می شود.

استفاده از نوع دوم کاربردی تر بوده چرا که در عین حال که نیاز گلخانه را تامین می کند به هیچ عنوان جایگاه زیادی را اشغال نمی کند.

 

5- سیستم گرمایش تابشی گلخانه

هیتر تابشی گلخانه ای یا یکی دیگر از روش های کاربردی در ایجاد گرمایش مناسب برای محیط گلخانه است. این سیستم  برای گلخانه گلهای شاخه بریده مناسب هستند و برای صیفی جات هم مناسب هستند ولی کمتر استفاده میشوند. لازم است اشاره کنیم که نوع طراحی این سیستم به گونه ای خاص است. به طوری که هیچ گونه آلودگی ناشی از دود و مونو اکسید در محیط گلخانه وجود نخواهد داشت و گرمایش از طرق تابش به گیاه میرسد.

 

سیستم هواساز گلخانه ای

این نوع سیستم نیز به مانند سیستم یونیت هیتلر عمل کرده و دمای مورد نیاز را از طریق لوله ها به درون گلخانه هدایت می کند. با این حال یک تفاوت اصلی با سیستم یونیت هیتلر دارد و آن هم استفاده از یک سیستم مرکزی است. یعنی در یک گلخانه از سیستم هواساز بزرگی استفاده می شود و دما تنها از طریق لوله کشی به داخل گلخانه وارد می شود و نیاز به استفاده از چندین سیستم هواساز نمی باشد. در ضمن با کمک سیستم های رطوبت زائی می توان رطوبت مورد نیاز را به مانند سیستم گرمایشی و سرمایشی تنظیم کرده و با توجه بهنوع نیاز گلخانه آن را کنترل کرد.

 

سیستم زنت گلخانه ای

در این سیستم از یک دستگاه بزرگ به عنوان سیستم مرکزی استفاده می شود و به صورت لوله کشی دمای مورد نیاز گلخانه تامین می گردد. این سیستم نیز به مانند سیستم هواساز کار می کند و شباهت کاری بالایی نسبت به یکدیگر دارند. تفاوت اصلی سیستم زنت نسبت به سیستم هواساز در چگونگی ایجاد سرما در داخل گلخانه است. یعنی کاهش دمای این سیستم با سیستم هواساز متفاوت می باشد. در سیستم زنت برای ایجاد سرمای داخل گلخانه از پد سلولزی استفاده می شود. در روش هوا با پد برخورد داشته و وقتی که با ذرات آب تماس برقرار می کند باعث  ایجاد تبخیر آب شده و در نتیجه هوای داخل گلخانه را به میزان مورد نیاز کاهش می دهد. همچنین رطوبت کافی را برای گلخانه ایجاد می کند.

 

سیستم ایرواشر گلخانه ای

سیستم ایرواشر گلخانه ای به مانند سیستم زنت عمل می کند. ولی به جای استفاده از پد سلولزی برای انتقال سرما به درون گلخانه از افشانک های تزریق آب استفاده شده است. این افشانک ها باعث می شود تا آب با فشار بالا با هوا برخورد کند. در نتیجه این برخورد تبخیر اتفاق می افتد و  دما به روش تبخیری کاهش پیدا می کند. همچنین باعث می شود تا رطوبت داخل گلخانه نیز افزایش داشته باشد.

 

مکان مناسب نصب سیستم گرمایش گلخانه ای

بعد از خرید سیستم گرمایشی نیاز است تا محل دقیق و مناسبی برای نصب آن در نظر گرفت. با توجه به نوع دستگاه، به متراژ گلخانه و … شرایط نصب و محل نصب متفاوت است. سیستم هایی که نیاز به دودکش دارند باید در مکانی قرار بگیرند که قابلیت انتقال دود حاصل از سوخت وجود داشته باشد. برخی از سیستم ها نیاز است تا در بیرون گلخانه قرار بگیرد و با کمک لوله ها گرما و سرمای مورد نیاز گیاهان به داخل برود. در برخی از سیستم ها نیاز است تا بر روی سقف، بر روی دیوار و حتی بر روی زمین گلخانه، سیستم قرار بگیرد. برای همین بهترین کار قبل از خرید تحقیق در مورد دستگاه ها می باشد. چرا که محل قرار گیری هر دستگاه به نوع آن نیز بستگی دارد. برای خرید با یک مشاوره در مورد سیستم صحبت کنید. لازم است این نکته را نیز در نظر بگیرید که بعد از خریداری سیستم گرمایشی حتما برای نصب از یک متخصص و کار بلد در این زمینه استفاده کنید. چرا که بدون داشتن دانش ممکن است در موقعیت نامناسبی دستگاه را نصب کرده و به شما خسارت مالی زیادی وارد نماید.

 

شرایط خرید سیستم گرمایشی گلخانه ای

موارد مختلفی در خرید سیستم گرمایشی تاثیر دارد. این عوامل در کنار هم می تواند به یک خرید مناسب و با کیفیت کمک نماید.

  • متراژ گلخانه: در هنگام خرید سیستم گرمایشی متراژ باید مورد توجه قرار بگیرد.
  • هزینه: سیستم های گرمایشی در قیمت های مختلفی در بازار موجود هستند. به همین جهت خریدار باید با توجه به توان خرید خود محصول مورد نظر را انتخاب کند.
  • توجه به نوع کار کرد دستگاه: همان گونه که گفتیم برخی از دستگاه های گرمایشی و سرمایشی قادر هستند رطوبت مورد نیاز گلخانه را نیز تامین کنند. پس در هنگام خرید این موضوع را نیز مورد توجه قرار دهید.
  • سرعت و عملکرد سیستم: با توجه به شرایط موجود و نوع گیاهانی پرورشی باید عملکرد دستگاه نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

 

حرف آخر

برای اینکه محصولات گلخانه ای شما به سود دهی بالایی برسد و شما در این بین متضرر نشوید حتما باید گرمایش گلخانه ای را مورد توجه قرار دهید. با کمک سیستم های گرمایشی و با توجه به محیط مورد نظر می توانید سیستم مورد نظر را خریداری کنید. این سیستم ها گرمای مورد نیاز گیاهان را تامین کرده و به رشد بهتر و با کیفیت تر محصولات و گیاهان کمک می کند.

مطالب مرتبط

0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x